INBA NETHERLANDS

De bond voor natural bodybuilding

Hall of Shame/testresultaten

Tijdens de INBA Dutch Championships 2018 zijn er zoals gebruikelijk bij de INBA dopingtesten uitgevoerd.  De meeste testen hadden gelukkig een negatieve uitslag. Echter, 1 van de testsamples is nog in nader onderzoek en van 1 van de dopingtesten is de uitslag positief. Deze uitslag maken wij daarom alvast bekend.

Martijn Ploeger uit de categorie Men's Physique tot 180 cm is positief getest op de volgende stof: 

S1. 1A Exogenous AAS/methyltestosterone metabolite 17a- methyl-5b-androstane-3a, 17b-diol

Martijn is gediskwalificeerd van de wedstrijd en voor het leven geschorst bij de INBA. Hij zal een vlog maken welke hij plaatst op Youtube om zijn verhaal te doen over hoe e.e.a. tot stand is gekomen en hij geeft een waarschuwing naar andere atleten over hoe je je bewust moet zijn van wat je tot je neemt. Er heeft een verhoor plaatsgevonden tussen hem en de INBA anti-dopingcommissie. Martijn gaf hier in aan niet bewust doping gebruikt te hebben, maar het is helaas wel gebeurd.  Wij zijn getreurd over deze positieve uitslag maar tegelijkertijd blij dat het aan het licht is gekomen. 

Door de diskwalificatie van Martijn, is Ilker Pakelli niet 5e maar 4e geëindigd in de categorie Men's Physique tot 180 cm en Dylan van Zanten die 6e geëindigd was, heeft nu de top 5 gehaald in deze categorie. 


.